Home Links Sponsoren Contact
Volg ons via

NL Doet


Het wordt lente. Mensen wat ben ik blij dat we de afgelopen dagen weer het lentegevoel hebben gekregen. Het was een prachtig weekend waar ruim 350.000 vrijwilligers in het hele land allerlei klussen hebben kunnen doen in een lenteachtige sfeer in het kader van “NL DOET”. NL Doet is een jaarlijks terugkerende activiteit waarbij vrijwilligers de handen uit de mouwen steken om verenigen, sportclubs, verzorgingshuizen, gemeenten enz. de helpende hand te bieden. Zelfs leden van het koninklijk huis zoals de koning en zijn gemalin geven het goede voorbeeld door ook een klus aan te pakken.

Zo hebben een 15tal leden en vrijwilligers afgelopen zaterdag het tennispark een schoonmaakbeurt gegeven. Er werd gesnoeid, geschuurd, bestraat, geveegd, schoongemaakt, geschept en van alles en nog wat. Om 7 uur meldde zich al de eerste vrijwilligers om met het snoeien en het versnipperen van vele takken te kunnen beginnen. De “winterrommel” zoals takken bladeren en andere rommel werd van de banen opgeveegd. Alle kozijnen en deuren van de kantine werden schoongemaakt en daarna geschuurd zodat het binnenkort een fris verfje kan krijgen.
Marieke Siegersma-Beerda zorgde voor de inwendige mens met koffie en koek. Daarna als lunch heerlijke broodjes en huisgemaakte groentesoep.

Het was een oergezellige dag waar veel werk is verzet en een dankwoord voor alle vrijwilligers die hier een bijdrage aan hebben geleverd is absoluut op zijn plaats. Bijgaande foto’s zijn door ondergetekende gemaakt en laten meer zien dan ik hier kan en wil verwoorden.

 

Onze sponsoren Alle sponsoren
Website sponsor:
Volg ons
Copyright © 2022 KTC Kollum & Junction.nl