Home Vrienden van KTC Sponsoren Links Veelgestelde vragen Contact
Volg ons via

Technische commissie

De technische commissie (TC) van de Kollumer tennis club houdt zich bezig met het organiseren van competities en de Friesland Cup. In de TC zit één verenigingscompetitieleider (VCL). Dit certificaat is voor een vereniging verplicht om te mogen deelnemen aan de competitie. Het doel hiervan is dat er in de voorbereiding en op elke competitiedag voldoende kennis van de regels omtrent de competitie op het park aanwezig is.

Informatie en aanmelding voor de bovengenoemde activiteiten verloopt via de website of de digitale nieuwsbrieven.

De TC bestaat uit:

Dennis Gaasendam (VCL)
06 – 30 82 24 64
[vacant]
 06 –

Competitie:
We onderscheiden verschillende soorten competities naar periode (voorjaar, najaar, winter) en leeftijd (bijv. veteranen en jeugd). De voorjaarscompetitie gaat in april van start en eindigt in juni. De najaarscompetitie wordt gespeeld in oktober en de wintercompetitie in januari/februari. De TC is verantwoordelijk voor het samenstellen van de teams, de indeling van de competitie en alle zaken die daarbij komen kijken.

Friesland Cup:
De Friesland Cup is een toernooi waarin de verschillende tennisverenigingen,
ingedeeld op sterkte, tegen elkaar uitkomen. In juni en augustus worden er op een zondag 10 wedstrijden gespeeld: 2 herenenkels, 2 damesenkels, 2 damesdubbels, 2 herendubbel en 2 gemend dubbels. Indien nodig wordt er in september nog een finale gespeeld, om uit te maken of het team promoveert, degradeert of geen van beide. De TC is verantwoordelijk voor de samenstelling van het team. Bij het vaststellen van het team wordt er gekeken naar de speelsterkte en beschikbaarheid.

Onze sponsoren Alle sponsoren
Website sponsor:
Volg ons
Copyright © 2024 KTC Kollum & Junction.nl